Ανακαίνιση σπιτιού / Συχνές Ερωτήσεις

συχνές ερωτήσεις /anakainisi.com.gr

Αγαπητοί επισκέπτες, δημιουργήσαμε την σελίδα «συχνές ερωτήσεις» θέλοντας να σας ενημερώσουμε σχετικά με ενδεχόμενες απορίες που μπορεί να έχετε. Για οποιαδήποτε περαιτέρω ερώτηση η απορία έχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

1.   Πότε χρειάζεται να κάνω ανακαίνιση στο σπίτι μου;     συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβεί κάποιος σε ανακαίνιση της οικίας του. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι η παλαιότητα και κατ΄επέκταση όταν παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία του. Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν συνήθως διαρκή προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διάβρωση στις τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα κ.τ.λ. Επίσης πολλά από τα στοιχεία και τα υλικά μπορεί να χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση (ξύλινα πατώματα, πλακάκια, οροφές, χρωματισμοί). Τέλος, τα παλιά σπίτια είναι ενεργοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουν πολύ ενέργεια για την θέρμανση ή την ψύξη τους και επομένως δαπανάει κανείς περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό. Κάνοντας λοιπόν ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση, βάζει στο σπίτι του νέες βάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η παλαιότητα όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για να κάνει κάποιος μια ανακαίνιση στο σπίτι του. Υπάρχουν σπίτια πιο καινούργια (10ετίας ή 20ετίας)  που χρειάζονται επίσης ανακαίνιση. Αυτή μπορεί να αφορά μια αλλαγή χρήσης κάποιου δωματίου ή αλλαγή διαρρύθμισης του σπιτιού. Μπορεί επίσης να το επενδύσει με διακοσμητικά υλικά, να κατασκευάσει με γυψοσανίδα χωρίσματα, ψευδοροφές και κρυφούς φωτισμούς,  και πολλές άλλες διακοσμητικές επεμβάσεις, για να ανανεώσει των χώρο και την διάθεση του. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, η anakainisi είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να δημιουργήσει για εσάς το ιδανικό σπίτι!

2.   Ενδιαφέρομαι να ανακαινίσω το σπίτι μου. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να  πάρω μία προσφορά από εσάς;   –   συχνές ερωτήσεις

Επικοινωνείτε με την anakainisi  προκειμένου να ορίσουμε ένα ραντεβού για να  επισκεφτούμε το χώρο σας. Το ραντεβού αυτό είναι απαραίτητο για να δούμε το χώρο και να καταγράψουμε τις εργασίες που επιθυμείτε να κάνετε.  Στη συνέχεια σας ετοιμάζουμε μία πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη, όπου θα αναφέρονται αναλυτικώς τα παρακάτω:

 • Οι εργασίες που θέλετε να πραγματοποιηθούν, καταγεγραμμένες ανά ειδικότητα

 • Οι προδιαγραφές των υλικών καθώς και το πως και που θα χρησιμοποιηθούν

 • Κόστος ανά ειδικότητα εργασίας και συνολικός προϋπολογισμός έργου

 • Χρονοδιάγραμμα εργασιών

 • Εγγυήσεις για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

Αν το έργο απαιτεί ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση μπάνιου ή και περιπτώσεις που μεταβάλλεται η συνολική διαρρύθμιση των χώρων, τότε στη μελέτη μας θα περιλαμβάνεται και σχεδιασμός νέων κατόψεων  καθώς  και εναλλακτικές προτάσεις  (εντελώς δωρεάν), ώστε να επιλέξετε με ακρίβεια και αισθητική το σενάριο κατασκευής που σας ταιριάζει.

Κατόπιν ορίζουμε ένα δεύτερο ραντεβού (στα γραφεία μας), για να δείτε την  οικονομοτεχνική προσφορά που σας ετοιμάσαμε και να διαμορφώσετε εσείς τις τελικές λεπτομέρειες και φυσικά, το τελικό κόστος που επιθυμείτε.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι στις εγκαταστάσεις μας, διαθέτουμε μεγάλο εκθεσιακό χώρο όπου μπορείτε να δείτε μεγάλη γκάμα από υλικά κατασκευών, εντοιχισμένα έπιπλα κουζίναςπλακάκια και ξύλινα πατώματακουφώματα αλουμινίου και pvc, εσωτερικά κουφώματα, πόρτες Laminate, πόρτες ασφαλείαςείδη υγιεινής και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να επιλέξετε για το σπίτι σας, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο στην διαδικασία επιλογής υλικών!

3.   Θέλω να κάνω αλλαγές στο διαμέρισμα μου όπως να γκρεμίσω κάποιους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο μηχανικό – αρχιτέκτονα για να πάρω κάποια απάντηση;   –   συχνές ερωτήσεις

Κάθε στοιχείο ενός ακινήτου κάθετο ή οριζόντιο, φέρον ή μη, παίζει το δικό του ρόλο στη στατικότητα και τη λειτουργικότητα του. Γι΄αυτό πριν προβούμε σε οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο ακίνητο μας. Πριν λοιπόν κάνουμε μία αλλαγή στο χώρο μας, όπως το να χτίσουμε ή να γκρεμίσουμε ένα τοίχο, θα πρέπει να εκτιμήσει μηχανικός τη δυνατότητα αυτής της παρέμβασης. Η anakainisi διαθέτει μηχανικούς και αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν εμπεριστατωμένες μελέτες για το χώρο που θέλετε να ανακαινίσετε. Έτσι κάθε αλλαγή που κάνετε γίνεται με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχετε κάποιο κίνδυνο εσείς που ζείτε μέσα και κατ΄επέκταση το ακίνητο.

4.   Η εταιρία σας μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των συνεργείων και των εργασιών που χρειάζομαι για μια πλήρη ανακαίνιση;   –   συχνές ερωτήσεις

Η anakainisi διαθέτει πιστοποιημένους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα των οικοδομικών εργασιών.

5.   Έχω ένα σπίτι στην Αθήνα, αλλά εγώ μένω εκτός Αθηνών. Μπορεί η εταιρία σας να αναλάβει την ανακαίνιση μου χωρίς εγώ να παραβρίσκομαι στο έργο;   –   συχνές ερωτήσεις

Βέβαια και μπορεί να γίνει αυτό, αρκεί να πραγματοποιηθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρία μας στην αρχή. Δηλαδή:

 1. να κάνουμε ένα πρώτο ραντεβού στο χώρο,
 2. να καταγράψουμε τις εργασίες που θέλετε να κάνετε,
 3. να συντάξουμε την οικονομοτεχνική μελέτη
 4. και στη συνέχεια να διαμορφώσουμε μαζί την τελική προσφορά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η anakainisi μπορεί να φροντίσει τη συνεχή σας ενημέρωση με τηλεπικοινωνιακά μέσα απευθείας από το έργο. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι άμεσα απαραίτητη η παρουσία σας.

6.   Μπορεί η anakainisi να αναλάβει την ανακαίνιση μου σε περιοχές εκτός Αθηνών;   –   συχνές ερωτήσεις

Βεβαίως και μπορούμε. Κατόπιν συνεννοήσεως, αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

7.   Μπορείτε να μου πείτε πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού μου τηλεφωνικά με μία περιγραφή του ακινήτου;   –   συχνές ερωτήσεις

Δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε το κόστος με αυτόν τον τρόπο.

Το κόστος μιας ανακαίνισης μπορεί να έχει τεράστια διαβάθμιση, ακόμα και αν αφορά δύο σπίτια ίδιων τετραγωνικών και ίδιας διαρρύθμισης.   H διαβάθμιση ποικίλει ανάλογα με τον πελάτη, τις ανάγκες του, τα υλικά που θα επιλέξει, τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει και το πόσο θέλει να επέμβει στο χώρο.

Θα πρέπει να επισκεφτεί το χώρο μηχανικός για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.  Κατόπιν συντάσσουμε μία οικονομοτεχνική μελέτη προσαρμοσμένη στα μέτρα σας και βεβαίως των δυνατοτήτων του σπιτιού και στη συνέχεια βγάζουμε το κόστος της ανακαίνισης σας.

8.   Η μελέτη ενός έργου είναι απαραίτητη διαδικασία για την κοστολόγηση μιας ανακαίνισης;   –   συχνές ερωτήσεις

Η εταιρία μας θεωρεί ότι σημαντική διαδικασία για μια ανακαίνιση είναι κατ΄αρχήν η σύνταξη μίας οικονομοτεχνικής μελέτης. Είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα μετά την επίσκεψη του μηχανικού στο χώρο σας. Τι σημαίνει οικονομοτεχνική μελέτη:

Όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως χρειάζονται για να έχει ο πελάτης μία ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα για την ανακαίνιση του πριν προβεί σε αυτή.

 • Καταγραφή των εργασιών

 • Aποτύπωση του χώρου

 • Δημιουργία κατόψεων (σχεδίων) αν και εφόσον απαιτείται

 • Αναλυτική περιγραφή των εργασιών ανά ειδικότητα

 • Αναλυτικό κόστος των εργασιών ανά ειδικότητα

 • Προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν

 • Χρονοδιάγραμμα έργου

 • Εγγύηση εργασιών

9.   Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση που θα έχω αν ζητήσω από την anakainisi να μου συντάξει μία οικονομοτεχνική μελέτη;   –   συχνές ερωτήσεις

Όλη η διαδικασία αυτή, δηλαδή η επίσκεψη μηχανικού μας στο χώρο σας και τα έξοδα φακέλου της μελέτης, έχουν την ελάχιστη χρέωση των 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).

10.   Το κόστος που θα αναγράφεται στην αρχική γραπτή προσφορά που θα μου δώσετε είναι οριστικό ή θα αλλάξει στη διάρκεια τω εργασιών;   –   συχνές ερωτήσεις

Η τιμή που θα αναγράφεται στην αρχική γραπτή προσφορά που θα σας δώσουμε, αφορά εργασίες που έχουμε επιλέξει μαζί και σε υλικά που σας προτείνουμε. Αυτό σημαίνει πως η τιμή αυτή μπορεί να μεταβληθεί στην πορεία, σε περίπτωση που επιλέξετε διαφορετικά υλικά και προϊόντα. Επίσης μπορεί να θελήσετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποια εργασία. Η οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή θα συνυπολογιστεί στο γενικό σύνολο κόστους των εργασιών. Αν τελικά επιλέξετε την ανάθεση των εργασιών σας στην anakainisi, δημιουργούμε ένα συμφωνητικό. Εκεί αναφέρονται αναλυτικά:

 • όλες οι εργασίες που τελικά θα πραγματοποιηθούν,

 • τα κόστη της κάθε ειδικότητας εργασιών,

 • το τελικό κόστος της ανακαίνισης,

 • τα υλικά που εσείς τελικά έχετε επιλέξει,

 • το χρονοδιάγραμμα των εργασιών,

 • ο τρόπος πληρωμής του έργου

Η τελική αυτή προσφορά αυτή δεν μεταβάλλεται. Αν θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι κατά τη διάρκεια των εργασιών, συντάσσουμε πρόσθετη προσφορά. Σ’ αυτή αναγράφονται αναλυτικά οι εργασίες που επιθυμείτε να προστεθούν ή να αφαιρεθούν, το κόστος τους καθώς και το νέο υπόλοιπο που θα δημιουργηθεί.

11.   Στην προσφορά σας αναγράφεται χρονοδιάγραμμα εργασιών, με ημερομηνία έναρξης και παράδοσης; Μπορείτε να μου εγγυηθείτε για την ακριβή τήρηση των ημερομηνιών;   –   συχνές ερωτήσεις

Σε κάθε προσφορά μας αναγράφεται χρονοδιάγραμμα εργασιών που καλούμαστε να το τηρήσουμε και εγγυόμαστε γι΄αυτό.

12.   Η εταιρία σας δίνει γραπτή εγγύηση για της εργασίες που αναλαμβάνει;   –   συχνές ερωτήσεις

Η anakainisi θέλοντας να εξασφαλίσει ποιοτικώς για τις εργασίες που παρέχει, σας δίνει γραπτές εγγυήσεις για το έργο που ανέλαβε. Έτσι, στην περίπτωση που υπάρξει κακοτεχνία, οφείλει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει εντελώς δωρεάν το πιθανό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.

13.   Για να πραγματοποιηθεί μία ανακαίνιση ακινήτου χρειάζεται κάποια ειδική οικοδομική άδεια; Εάν ναι εγώ πρέπει να ασχοληθώ με την έκδοση της;   –   συχνές ερωτήσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του νέου νόμου 4178/2011 απαιτείται έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε όλες τις περιπτώσεις ανακαινίσεων στις οποίες τροποποιούμε την εσωτερική διαρρύθμιση χωρίς να θίγουμε προφανώς τη φέρουσα ικανότητα του κτιρίου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απλών μετασκευών και διασκευών απαιτείται προ 48 ωρών έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεση τους, της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης (τέως πολεοδομικού γραφείου) που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σκαλωσιές.

Η anakainisi αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση οποιουδήποτε τύπου άδειας χρειάζεται η ανακαίνιση του ακινήτου σας.

14.   Ποιες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που θα επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της ανακαίνισης που θέλω να πραγματοποιήσω αν την αναθέσω στην εταιρία σας;   –   συχνές ερωτήσεις

Δεν έχετε καμία οικονομική επιβάρυνση. Η anakainisi ως ανάδοχος του έργου καλύπτει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από την περίπτωση έκδοσης άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Η συγκεκριμένη άδεια κοινοποιείται από την Υπηρεσία Δόμησης (πολεοδομικό γραφείο) στο ΙΚΑ όπου και υπάρχει υποχρέωση να προσέλθει ο ιδιοκτήτης, να υπογράψει το έργο και εν συνεχεία να πληρώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια.

15.   Επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος πείτε μου αν αναλάβετε την ανακαίνιση του σπιτιού μου, θα πρέπει να παρευρίσκομαι συνέχεια στο έργο; Με ποια θέματα πρέπει εγώ να ασχοληθώ;   –   συχνές ερωτήσεις

Η anakainisi δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να απαλλαγεί από τη διαδικασία εύρεσης τεχνιτών και παρακολούθησης των εργασιών κατά τη διάρκεια του έργου. Επικοινωνείτε μόνο με έναν..Μηχανικό της εταιρίας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τεχνικών μας (ανεξάρτητα από το πλήθος των εμπλεκόμενων συνεργείων),  θα ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που έχετε αναθέσει στην εταιρία μας και θα σας ενημερώνει διαρκώς και με οπτικό υλικό για την πορεία της ανακαίνισης σας. Η δική σας ενασχόληση έχει να κάνει μόνο με την επιλογή των πραγμάτων (υλικά, σχέδια, χρώματα, διάταξη κ.τ.λ)  που θα δημιουργήσουν την ιδανική για εσάς ανακαίνιση.

16.   Θέλω να κάνω κάποιες εργασίες αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν τα χρήματα μου θα φτάσουν. Πως μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό;   –   συχνές ερωτήσεις

Στην αρχική οικονομοτεχνική προσφορά που σας κάνουμε, περιλαμβάνουμε υλικά άνω της μέσης ποιότητας και τιμής. Τώρα, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε, μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε το κοστολόγιο και τα υλικά στα μέτρα σας. Για το λόγο αυτό διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο όπου μπορείτε από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, να επιλέξετε αυτά που σας ικανοποιούν σε ποιότητα, κόστος και αισθητική. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνετε το ιδανικό για εσάς κοστολόγιο βάση του δικού σας προϋπολογισμού.

17.   Έχω κάποιους δικούς μου τεχνικούς (συνεργεία) όπου θα ήθελα για δικούς μου λόγους να εργαστούν στο έργο αυτό. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας;   –   συχνές ερωτήσεις

Δεν αποκλείουμε μία τέτοια συνεργασία αλλά είμαστε επιφυλακτικοί κυρίως για λόγους τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θα σας έχουμε δώσει.

18.   Συνεργάζεστε με συγκεκριμένες εταιρίες για τα υλικά που θα μου προτείνετε; Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξω τα υλικά που θέλω εγώ;   –   συχνές ερωτήσεις

Εμείς προσφέρουμε ως επί το πλείστον τεχνικές υπηρεσίες, δηλαδή δεν εμπορευόμαστε τα υλικά. Παρ΄όλα αυτά για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας που δεν μπορούν να διαθέσουν χρόνο στην έρευνα αγοράς, διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο με προϊόντα και υλικά από όλες τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Η επιλογή από αυτή την γκάμα των υλικών δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική αλλά βοηθητική.

19.   Πέστε μου κάποιους καλούς λόγους για να επιλέξω την εταιρία  anakainisi για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;   –   συχνές ερωτήσεις

1. Εμπειρία και εξειδίκευση

Είμαστε στον χώρο των οικοδομικών εργασιών από το 1968 με τον αγαπημένο (δάσκαλο για εμάς) παππού Αθανάσιο Βίδο. Η anakainisi είναι μια εταιρία που λειτουργεί από το 2001 υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Δ. Βίδου. Από τότε μέχρι σήμερα, πιστοί σε αυτήν την οικογενειακή παράδοση, εργαζόμαστε καθημερινά στον χώρο της ανακαίνισης.  Αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη δουλειά μας η οποία όπως καταλάβατε δεν βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μας.

2. Αξιόπιστοι τεχνικοί

Οι τεχνικοί μας, είναι επαγγελματίες πιστοποιημένοι τεχνίτες, καταξιωμένοι στο χώρο τον οικοδομικών εργασιών και έχουν επιλεγεί επειτα από αυστηρά κριτήρια για την ποιότητα των εργασιών που προσφέρουν.

3. Μεγάλος εκθεσιακός χώρος

Στην έδρα μας διαθέτουμε μεγάλο εκθεσιακό χώρο. Εκεί θα βρείτε όλα σχεδόν τα υλικά που θα χρειαστεί η ανακαίνιση σας, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό χρόνο στην επιλογή υλικών.

4. Εμπεριστατωμένη μελέτη

Συζητάμε με τους πελάτες μας για τις εργασίες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. Προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν και όχι απλά μια προσφορά

5. Τρισδιάστατη απεικόνιση

Σχεδιάζουμε το σπίτι σας με τρισδιάστατες απεικονίσεις, ώστε να επιλέξετε την τελική διαμόρφωση του χώρου σας πριν αρχίσουν οι εργασίες.

6. Αναλυτική προσφορά

Για οποιοδήποτε έργο, μικρό ή μεγάλο, στην οικονομοτεχνική προσφορά μας, θα περιλαμβάνονται αναλυτικά τα κόστη ανά ειδικότητα, και το τελικό κόστος  χωρίς περαιτέρω χρεώσεις και ψιλά γράμματα.

7. Αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα

Δεσμευόμαστε ότι οι εργασίες που αναλαμβάνουμε θα ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γραπτώς .

8. Ένας υπεύθυνος έργου

Επικοινωνείτε πάντα με έναν ανεξάρτητα από το πόσες ειδικότητες και πόσοι τεχνικοί θα χρειαστούν για τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

9. Με το κλειδί στο χέρι

Με το πέρας των εργασιών, συνεργείο καθαρισμού της εταιρίας μας, παραδίδει τον χώρο σε αρίστη προς χρήση κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε επιπλέον οικονομικά.

10. Εγγύηση ποιότητας

Επιλέγοντας την anakainisi έχετε γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει και το κυριότερο…

 +  Επιλέγετε μια ελληνική επιχείρηση, με υψηλά ποιοτικά και τεχνικά κριτήρια η οποία σέβεται τα χρήματά, τον χρόνο και τον χώρο σας.

Follow anakainisi on social media

Για μια οργανωμένη εργασία από επαγγελματίες τεχνικούς με αυστηρό χρονοδιάγραμμα..

Καλέστε: 210 7516.111 – 222 – 722